Schenking Stichting Quiet Den Bosch

< Terug naar het overzicht

Schenking Stichting Quiet Den Bosch

In 2020 ziet oud en nieuw er heel anders uit dan normaal. Geen knallend vuurwerk of tot in de vroege uurtjes dansen op een feestje met familie en vrienden, maar we kijken toch terug op een fijne decembermaand waarin Stuwarooij, mede namens onze klanten, mensen in armoedesituaties heeft geholpen door een schenking te doen aan Stichting Quiet Den Bosch.

Armoede

Maar liefst ruim 1 miljoen mensen leven in Nederland in armoede. Zo ook mensen die hun baan verloren zijn gedurende de crisis. Kinderen die in een financieel ongelukkige situatie geboren worden. Soms hebben mensen verkeerde keuzes gemaakt én soms gebeuren dingen gewoon zomaar. Wat de reden ook is, armoede in Nederland zou niet mogen bestaan. Ook is niet alle armoede in Nederland bekend, máár juist verborgen.

Quiet Den Bosch Schenking Stuwarooij 

Stichting Quiet Den Bosch

Met de uitbraak van het virus zijn veel mensen in Nederland extra kwetsbaar geworden. Zij hebben geen buffer om op terug te vallen en soms ook geen familie of vrienden om bij aan te kloppen. Armoede is helaas onlosmakelijk verbonden met onze maatschappij, maar dat betekent niet dat Stuwarooij zich daarbij neerlegt. Ieder jaar steunt Stuwarooij een goed doel die een steuntje in de rug kunnen gebruiken én dat is de reden waarom we dit jaar gekozen hebben om een schenking te doen aan de “members” van Stichting Quiet Den Bosch. Deze Quiet community biedt de minderbedeelden iets extra’s aan en zet zich vol overgave in voor mensen  in armoedesituaties met als doel samen armoede verzachten door elkaar te versterken.

Schenking

11 december was het zover en opende Stichting Quiet haar deuren én Stuwarooij haar hart. Het was een warme verrassing voor ruim 200 gezinnen. Met stralende ogen en een grote glimlach mocht er een pakket, speelgoed en een zak snoepgoed uitgezocht worden. Van geschenkpakketten vol verzorgingsproducten tot een cadeaupakket met onder andere een knusse deken. Het lijkt misschien niet een spectaculair cadeau, maar als je in armoede leeft zijn het juist deze dingen waar geen geld voor is. Sterker nog, het wordt als puur luxe ervaren én juist dat maakt het speciaal.

Fijne feestdagen

Voor niemand is de afgelopen periode makkelijk geweest, maar voor gezinnen die al grote geldzorgen hebben is het extra zwaar. Een lichtpuntje in de duisternis: even wat minder zorgen en stress tijdens de feestdagen. Stille armoede bestaat echt en iedereen kan in die situatie terecht komen.

Wilt u ook een schenking doen aan Stichting Quiet? Naast het doneren van geld kunt u ook helpen met producten, diensten, tijd en energie. Neem een kijkje op www.quiet.nl voor meer informatie.

Smart Guy