FC Engelen en Stuwarooij: sponsorcontract van 10 jaar!

< Terug naar het overzicht

FC Engelen en Stuwarooij: sponsorcontract van 10 jaar!

Stuwarooij is al jaren hoofdsponsor van FC Engelen. Met de handtekeningen van Bertie van Rooij en Albert van de Wetering is de sponsoring weer voor 10 jaar vastgelegd.

In het bijzijn van onder meer bestuursleden van FC Engelen, Marlies van de Wetering, Petra van Rooij en Evert Kraaijkamp hielden voorzitter Albert van de Wetering van FC Engelen en directeur Bertie van Rooij van Stuwarooij nog even de spanning erin.

Na een korte fotosessie met het eerste en tweede elftal van FC Engelen was eindelijk het moment aangebroken om het contract te ondertekenen. Bertie en Albert namen beide plaats aan de tafel aan de rand van het voetbalveld en ondertekende daar het 10-jarige sponsorcontract. Na de ondertekening sneed Bertie de feestelijke FC Engelen taart aan.

Mede door de sterke verbondenheid die Bertie heeft met FC Engelen, Bertie is geboren in Engelen en heeft jaren voor FC Engelen gevoetbald, is er een contract afgesloten voor 10 jaar. Het sponsorcontract van FC Engelen en Stuwarooij is wellicht uniek in de gehele voetbalwereld. Voor Stuwarooij is dit sponsorcontract ook uniek daar zij gewoonlijk
sponsorcontracten afsluiten voor twee á drie jaar.

Bertie is van mening dat bestuur en medewerkers uitstekend werk hebben verricht en dit nog steeds doen. Er is een prachtig sportcomplex neergezet dankzij de inzet van het bestuur in nauwe samenwerking met de gemeente. Bertie heeft alle vertrouwen in FC Engelen dat zij ook de komende 10 jaar goed aan de weg blijven timmeren.

Over de rol van een sponsor zegt Bertie dat  hij zich als sponsor nooit met het inhoudelijk beleid zal gaan bemoeien. Wel vindt hij dat niet alleen een bedrijf als Stuwarooij, maar ook een voetbalvereniging als FC Engelen altijd goed naar de betrokken mensen moet luisteren (“wat leeft er in de club”) en respect hoog in het vaandel heeft staan. De borden die langs de velden zijn geplaatst waarbij o.a. respect, spelvreugde en sportiviteit centraal staan zijn volgens hem dan ook essentieel. Volgens Bertie gaat luisteren naar mensen samen met
waarderen.

Na de wedstrijd kreeg Bertie van Rooij, door Sven van Hoof, namens de selectie een nieuw wedstrijdshirt aangeboden. Dit als blijk van waardering voor al zijn ondersteuning aan FC Engelen.

 

Smart Guy